Pikantní směs jater se žampiony
Jedna porce i s rýží a salátem se pořídí do 30,- korun
Ingredience pro 2 osoby
- 180 gr vepřových jater
- 180 gr kuřecích jater
- trochu sádla, 30 gr slaniny, 1 větší cibule,
- 60 gr žampionů (to jsou cca 2 kusy),
- zeleninový vývar na podlití (cca 1 kostka zeleninového vývaru), libeček, bobkový list, kmín
- 1 feferonka, sůl, pepř,
A jak postupujeme?
Na pánvi nebo v kastrole osmahneme na sádle a slanině cibuli do zlatova. Na tomto základě orestujeme na nudličky nakrájená játra a žampiony. Podlijeme zeleninovým vývarem a dusíme. Během dušení přidáme feferonku, bobkový list, kmín a libeček. Solíme a pepříme, až když jsou játra měkká. Vydušenou šťávu můžeme zahustit trochou mouky, rozředíme vývarem a ještě asi 10 minut podusíme.
A jak jíme?
Ovšemže příborem a nelépe s petrželovou rýží a ledovým salátem.