Pikantní směs jater se žampiony

Jedna porce i s rýží a salátem se pořídí do 30,- korun

Ingredience pro 2 osoby

  • 180 gr vepřových jater
  • 180 gr kuřecích jater
  • trochu sádla, 30 gr slaniny, 1 větší cibule,
  • 60 gr žampionů (to jsou cca 2 kusy),
  • zeleninový vývar na podlití (cca 1 kostka zeleninového vývaru), libeček, bobkový list, kmín
  • 1 feferonka, sůl, pepř,

A jak postupujeme?

Na pánvi  nebo v kastrole osmahneme na sádle a slanině cibuli do zlatova. Na tomto základě orestujeme na nudličky nakrájená játra a žampiony. Podlijeme zeleninovým vývarem a dusíme. Během dušení přidáme feferonku, bobkový list, kmín a libeček. Solíme a pepříme, až když jsou játra měkká.  Vydušenou šťávu můžeme zahustit trochou mouky, rozředíme vývarem a ještě asi 10 minut podusíme.

A jak jíme?

Ovšemže příborem a nelépe s petrželovou rýží a ledovým salátem.

 

 


Tvorba www stránek zdarma Webnode