Kuřecí játra v sýrovém županu

Kuřecí játra smažená v sýrovém těstíčku

Suroviny na 1 porci:

200 g kuřecích jater
80 g tvrdého sýra nastrouhaného na jemných slzičkách
40 ml mléka
1 lžíce solamylu
1/2 lžičky granulovaného česneku
špetka soli a mletého pepře
sádlo na smažení

Postup přípravy receptu

V misce důkladně promícháme mléko s česnekem, solí, pepřem, solamylem a sýrem. Konzistence těstíčka by měla mít hustotu jako kapání do polévky.

Játra očistíme, ve spoji překrojíme a v cedníku propláchneme studenou vodou. Necháme je chvíli okapat, dáme na utěrku a osušíme. Poté játra vložíme do misky s těstíčkem a promícháme.

Nejlépe do menšího, hlubšího kastrůlku dáme rozehřát větší množství oleje, do kterého klademe po menších dávkách cca 3-4 ks v těstíčku obalených jater.

Po vložení jater do rozehřátého oleje je vidličkou, nebo vařečkou nadzvedneme ode dna a pozvolna smažíme do zlatavé barvy.

Na přílohu se hodí šťouchané brambory, nebo bramborová kaše.