Karbošky dědy Quida

vylepšená klasika

https://www.apetitonline.cz/sites/default/files/styles/630x420/public/recept/7615.jpg?itok=rxd-8Xn_

Budeme potřebovat

  • 400 gr mletého masa mix
  • 50 gr farmářského špeku
  • 1 cibuli
  • 2 vejce
  • strouhanku ze 4 rozpečených bílých toustových chlebů
  • 1 lžičku koření na mleté maso
  • sůl, pepř, majoránka
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžíci ostrého kečupu
  • 1 lžíci dijonské nebo plnotučné hořčice
  • hrst nasekané zelené petrželky
  • sádlo nebo olej na smažení

Postup

Na pánvi  na drobně nakrájeném farmářském špeku osmahneme jemně nakrájenou cibulku, necháme zchladnout. Do mísy dáme mleté maso a s trochou vody rukou prohněteme. Pak přidáme všechny ostatní ingredience a dobře promícháme. Konzistenci upravujeme buď přidáním vody nebo naopak strouhanky.

Tvoříme karbenátky o velikosti dlaně (z udaného množství surovin 4 karbošky + 1 napak) a pozvolna smažíme nejlépe na sádle. A s hedvábnou bramborovou kaší a pikantním zelným salátem je to mls!

 

Přidejte zde něco k lepšímu!

karboše

Datum: 09.11.2014 | Vložil: Kamarádka z Jižňáku

Paní to není nic nového, takto já dělám karboše už léta a když se v práci něco slavilo, tak jsem vždy dostala objednávku a musela tuto krmi vytvořit. A jak mě chválil.

Re: karboše

Datum: 09.11.2014 | Vložil: Quido

...to už od protektorátu? Ale to nebyla Dijonská hořčice ani kečup!

Přidat nový příspěvek