Paní to není nic nového, takto já dělám karboše už léta a když se v práci něco slavilo, tak jsem vždy dostala objednávku a musela tuto krmi vytvořit. A jak mě chválil.
Karbošky dědy Quida
vylepšená klasika
Budeme potřebovat
- 400 gr mletého masa mix
- 50 gr farmářského špeku
- 1 cibuli
- 2 vejce
- strouhanku ze 4 rozpečených bílých toustových chlebů
- 1 lžičku koření na mleté maso
- sůl, pepř, majoránka
- 3 stroužky česneku
- 1 lžíci ostrého kečupu
- 1 lžíci dijonské nebo plnotučné hořčice
- hrst nasekané zelené petrželky
- sádlo nebo olej na smažení
Postup
Na pánvi na drobně nakrájeném farmářském špeku osmahneme jemně nakrájenou cibulku, necháme zchladnout. Do mísy dáme mleté maso a s trochou vody rukou prohněteme. Pak přidáme všechny ostatní ingredience a dobře promícháme. Konzistenci upravujeme buď přidáním vody nebo naopak strouhanky.
Tvoříme karbenátky o velikosti dlaně (z udaného množství surovin 4 karbošky + 1 napak) a pozvolna smažíme nejlépe na sádle. A s hedvábnou bramborovou kaší a pikantním zelným salátem je to mls!